Ohje virkattuun pantaan

Noin, tässä se nyt tulee. Ohje siihen virkattuun pantaan, josta laitoin kuvia eilen. Oikeastaan tämä ei ole mikään perinteinen virkkausohje vaikeine merkintöineen vaan yksinkertainen selostus siitä miten panta tehdään. Ja se on todellakin hyvin helppoa! En osaa lukea oikeaoppisia ohjeita ja vielä vähemmän osaan tehdä sellaisia. :)

minaitte syyspanta2 Ohje virkattuun pantaan

  1. Luodaan päänympäryksen mittainen ketjusilmukkaketju. Tämä omani on tehty Novitan Kelo-langalla ja siinä on muistaakseni 50 silmukkaa.
  2. Virkkaa ympyrää, kunnes panta on tarpeeksi korkea. Taas omien mieltymysten noudattaminen on suotavaa, mutta omani on 13 kerrosta korkea. Päättele ja jätä sellainen 10cm pätkä lankaa roikkumaan.
  3. Päättelylangalla kiristetään solmukohta pantaan eli yksinkertaisesti kiepautetaan muutaman kerran pannan ympäri ja tehdään solmu. Samalla voi asetella rypyt nätisti niin kuin haluaa.
  4. Luo kuusi ketjusilmukkaa ja virkkaa edestakaisin pieni lipare, joka laitetaan pannan kiristettyyn kohtaan ympärille. Tadah, valmista!

minaitte syyspanta1 Ohje virkattuun pantaan

Sitten vaan koukut käteen ja tekemään!

10 comments on “Ohje virkattuun pantaan
  1. Tosi kiva! Mä oon sellainen korvistapalelija (tuo on epäilemättä virallinen termi), mutta oon enemmän pipoihmisiä, pantoja ei ole tullut pidettyä varmaan sitten ala-asteen…Mutta kuitenkin ihailen niitä aina muilla, että ehkä pitäisi taas koklata! Jos tää ei oo vielä täällä käynyt, niin hahaa, haastan sut listaamaan lempparijuttuja, jos ei muuten, niin pään sisällä. Se on terveellistä! http://www.eilentein.com/2012/10/lempiasioita.html

    • Sama homma, oon käyttänyt pipoa kesälläkin! Kai panta on ihan hyvää vaihtelua :) Kiitos haasteesta, teen sen varmasti.

  2. Jess ihanaa! oon monet talvet miettiny just tälläsen pannan tekoa mutta en ole saanut aikaiseksi alkaa itse väsäämään ilman minkään sortin ohjetta.

  3. alotin just virkkaamaan :D ajattelin tehdä niin korkean että korville saa. Olen kans miettinyt tälläsen pannan ohjetta, kiitos tästä! Mietin miltä näyttäisi omassakin päässä ja sopisko mutta nyt täytyy koittaa millanen tulee vihreänkirjavasta kelosta! sun blogista saa aina hyviä ohjeita ja ideoita :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>