Sunnuntai-inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

Olen ihastellut matonkuteesta tehtyjä asioita ties kuinka kauan. Sillä saa tosi kivan isoa jälkeä aikaiseksi. En ole kuitenkaan saanut aikaiseksi hankkia kudetta ennen kuin vasta muutama viikko sitten. Ja silloinkin vain turvallista mustaa, josta on tulossa matto. Jep, just sellainen minkälaisen kaikki muut ovat jo tehneet. Mutta mattojen sijaan inspiraatiokuvia kaikesta muustakin mahdollisesta, mitä matonkuteesta voisi tehdä.

minaitte matonkuteesta3 Sunnuntai inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

minaitte matonkuteesta1 Sunnuntai inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

Ihanalla mummolla on myynnissä virkattuja päällisiä jumppapalloon. Mielestäni tällainen olisi mainio suht käyttämättömänä lojuvaan jumppapalloon koristukseksi. Ehkä nätimmän näköisen pallon päällä olisi houkuttelevampaa jumpatakin – tai ainakin katsoa telkkaria.

minaitte matonkuteesta2 Sunnuntai inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

Eilen tein -blogista löysin tällaisen ihanan kissan pesän. Jos omistaisin kissan, täytyisi sille varmasti tehdä tällainen.

minaitte matonkuteesta4 Sunnuntai inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

Zilalila taas valmistaa tällaisia ihania säkkituolintapaisia löhöilyalustoja. Tässä tuotteessa ei taideta käyttää varsinaisesti matonkudetta, mutta luulisin että samantapainen voisi onnistua kuteenkin avulla.

minaitte matonkuteesta5 Sunnuntai inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?

Erilaiset korit ovat virkattujen mattojen ohella peruskauraa, mutta kivojahan ne kieltämättä ovat. Sort of pink -blogissa on ohjeet tällaisen riippuvien korien tekemiseen. Voisin kokeilla kyllä näitäkin, sillä säilytystilasta on aina puutetta!

Oletteko itse tehneet matonkuteesta jotain muuta kuin sen pakollisen virkatun maton?

16 comments on “Sunnuntai-inspiraatio: matonkuteesta muutakin kuin mattoja?
  • Kivan näköisen korin olet virkannut! Tosiaan itse tehty matonkude on hyvä keino kierrättää vanhoja kankaita ja vaatteita.

 1. Mulla on koukulla kans matto…ollut jo reilun vuoden. Ehkä se joskus valmistuu, mutta tuo kissan pesä!!! Voi ei mä haluun meidän Paavolle tuommosen :D

  • Ehkä joo, itse aloitin urakan kastelemalla matonkuteet. Niiden kuivumisessa sitten kestääkin sen verran kauan että saa nähdä koska pääsen virkkailemaan…

 2. Voi vitsi pakko yrittää tehä tuollanen pesä meijän kateille! Ihana! Koreja ja mattoja oon jo väsäillyt niin eiköhän tuollainenkin onnistuisi :-)

 3. Paljon on tullut tehtyä vanhoista lakanoista kudetta ja virkattua niistä erikokoisia koreja. Tätä materiaalia saa helposti ilmaseksi kun tutut uusi lakana varastojaan :)

  • Vau, minulla taas ei ole oikein mitään materiaalia jota vielä kannattaisi heittää pois (tai siis pistää kuteiksi). Niinpä on tyydyttävä kaupan kuteisiin, onneksi niitäkin saa kierrätysmateriaaleista tehtyinä.

 4. voi nuo kaikki oli niin ihania ! Väinölle voisin tehdä pesän <3 mulla on kassillinen valkoista matonkudetta josta en oo saanu aikaiseksi virkata :/

  • Tee se pesä, olis niin söpö! :) Jostain pienestä kannattaa varmaan aloittaa, se valmistuu sitten melkein kuin huomaamatta kun koukun ottaa käteen!

 5. Tykkään hirveästi sinun blogista – aina löytyy kaikkea kivaa! Kiitos :) Ehdottomasti pitää väsätä noita koreja! Säkkituolikin menee kyllä ilman muuta Pinterestiin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>