Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

Tää postaus ois toki voinut olla mun ystävänpäiväpostaus, mutta eilen oli niin kiireinen päivä että kun vihdoin pääsin koneelle puoli kahdeltatoista yöllä ja palautin luentopäiväkirjan 4 minuuttia ennen deadlineä samalla Arnoldsin sydänmunkkia yksin mussuttaen, ei enää ollut kauhean ystävällinen olo (ja sänkykin alkoi tuntua melko kutsuvalta). En taida olla ystävä(npäivä)ihmisiä. Tää aamu onkin sitten kulunut napsutellessa luetuiksi joka ikisen lukemani blogin ystävänpäiväpostauksia, joissa ei ole muuta sisältöä kuin kuva ja toivotus. Ajatus on tietysti ollut jokaisen takana mitä sydämellisin, mutta kyllä se vähän pistää huokailuttamaan kun lukee kolmannenkymmenennen ystävänpäivätoivotuksen hanimussukoille lukijoille. ;) Noniin, suokaa anteeksi tämä kyynisyys ja siirrytään siihen itse asiaan.

Neuloin itselleni siis punaisen kaulaliinan. Erinnäisissä blogeissa olen kuullut toisteltavan mantraa siitä Sinkkuelämää-elokuvassa Carrien päällä nähdystä punaisesta kaulaliinasta. Se tuntuu innostaneen tai ainakin houkuttaneen monia neulomaan itselleen samantapaista kaulaliinaa. Varmaan siitä olen saanut päähäni että muhkea punainen kaulaliina olisi kiva. Etsin netistä käsiini kuvan tästä kyseisestä Carrien päällä nähdystä huivista, mutta sen malli ei lopulta vaikuttanut niin houkuttelevalta kuin mitä itse olin päässäni kuvitellut. Niinpä päätin tehdä oman (huomattavasti yksinkertaisemman) version punaisesta kaulaliinasta.

minaitte kaulaliina5 Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

Ilmeisesti tismalleen samanlaisen kaulaliinan ohje löytyy kuitenkin Ravelrystä, jos joku sellaisen haluaa tehdä. Carrien kuva täältä.

Kirjoitin omasta kaulaliinastani myös ”ohjeen”. Lainausmerkit siksi että jokainen vähänkään neulontaan perehtynyt pystyisi päättelemään miten kaulaliina on tehty ilman sitä ohjettakin. Ohjeita ja tietoja kuitenkin kysellään aina ja uskoisin että lukijoiden joukosta löytyy sellaisiakin joilta tämä neulonnan jalo taito on päässyt unohtumaan (tai jäänyt oppimatta). Ohje on siis lähinä heille. :) Toivottavasti se on riittävän selkeä.

minaitte kaulaliina1 Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

Se Punainen Kaulaliina

lanka: Novita Kelo (50% villa, 50% akryyli), myös mikä tahansa muu mahdollisimman paksu lanka käy tai vaihtoehtoisesti vähemmän paksu kaksin- tai kolminkertaisena

puikot: koko 10

kustannukset: kolme kerää eli n. 16,50e (ilman puikkoja)

 

”ohje”: Luo 20 silmukkaa puikoille. Neulo koko ajan oikeaa silmukkaa, kunnes viimeistä kerää on jäljellä alle puolet. Päättele työ. Leikkaa hapsut, esimerkiksi neljäkymmentä 40cm pätkää. Ota kaksi langanpätkää, taita kahtia ja solmi kiinni kaulaliinan päähän. Solmi hapsuja joka toiseen silmukkaan. Valmis!

minaitte kaulaliina2 Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

minaitte kaulaliina3 Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

minaitte kaulaliina4 Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)

Samainen kaulaliina tekovaiheessansa vilahti aikaisemmin täällä. Eilen laitoin sen kaulaani ja eipä ainakaan ollut kylmä. Kaulaliinan saa helposti kiedottua parikin kertaa kaulan ympärille ja siltikin se roikkuu aika matalalla. Harmi että ne hirmopakkaset tais just loppua. Tajusin myös ettei mulla ollut ennestään tuollaista perinteisen mallista kaulaliinaa, oon ehkä vähän liikaa keskittynyt vaan tuubihuiveihin hups.

9 comments on “Se Punainen Kaulaliina (+ ohje!)
  1. Täällä toinen ystävänpäiväkiukuttelija! Miksi esim FB:ssä toivotetaan ”hyvää ystävänpäivää kaikille”. KAIKILLE? :O Montako henkilökohtaista ystävänpäivätoivotusta tuli? Kaksi tekstaria. Toinen Seppälästä (jee jee ystävänpäivätarjouksia, aaargh) ja toinen kuntoklubilta josta erosin kun tulin raskaaksi (liity takaisin jäseneksi ystävänpäivänä alennettuun hintaan). Missä ystävät ystävänpäivänä, missä ne vaaleanpunaiset munkit? Ketä lämmittää joka blogin ja randomin Facebookkaverin ”ystävän”päivätoivotukset? Ei mua ainakaan. Sainpas avauduttua :D Ja hieno huivi!!!! :)

    • Niinpä aargh :D Onneksi on muitakin ystävänpäivädissaajia niin mun ei yksinään tarvi tuntea itseäni huonoksi ihmiseksi. Ja kiitoos!

  2. Hei sellanen pienenpieni kysymys että missäs päin sä asustelet?:D Sullon varmaan kaksoisolento koska oon muka kahesti sut jo bongannu mutta ehkä oon sekottanu ihmiset:D

  3. Moikka!
    Törmäsin sun blogiin kun etsin kuumeisesti crochet- mekkoa. Teetkö ikinä tilaustuotteita? Oon jo pari vuotta ettiny sopivaa mustaa crochet-mekkoa mut mistään ei meinaa löytyä just oikeenlaista, tai sit ne maksaa monta monta sataa!Oon jo heittänyt toivoni oikeenlaisen löytymiseen :D

    • Moi vaan! En oo ihan varma millaista mekkoa tarkoitat, mutta yhtäkään mekkoa virkkaamalla en ole (vielä) itse tehnyt. Joten en tiedä onko musta kauheasti apua tässä jutussa. Ensin täytyisi vähän testailla että osaanko tehdä sellaisen. Ja toisekseen, jotkut ohuella langalla virkatut mekot voivat olla aika vaikeita tai ainakin työläitä tehdä, joten ymmärrän hyvin jos ne maksavat 100-200e koska muutenhan tekijälle ei jäisi mitään käteen monen tunnin urakasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>